Dincolo de situația excepțională generată de răspândirea virusului SARS-COV-2 începând cu primele luni ale anului 2020, sistemul de sănătate publică al României a întâmpinat dificultăți și de-a lungul anilor trecuți.

Radiografia istoriei noastre sanitare arată faptul că se impune educarea de urgență atât a cetățenilor, cât și a profesioniștilor care activează în domeniul igienei aplicate. În acest sens, pe de o parte trebuie aduse la cunoștința oamenilor normele elementare de igienă, iar pe de altă parte trebuie impuse standarde înalte de igienă profesioniștilor care activează în domeniu, prin produsele, tehnologiile și serviciile pe care le oferă.

A.R.I.A. își propune astfel consolidarea credibilității în actul de realizare și menținere a igienei atât față de indivizi, cât și față de profesioniști, prin asigurarea accesului cât mai larg la tehnologii inovatoare și la variante de igienizare sigure și eficiente. De asemenea, A.R.I.A. își propune să actualizeze și să contribuie la implementarea metodelor integrate în standardele UE, să promoveze și să vină în sprijinul modernizării legislației române în domeniul sănătății prin propunerea unor reglementări eficiente și transparente.

Drept urmare, A.R.I.A. va lucra în vederea conceperii și dezvoltării unui amplu program în domeniul sănătății și igienei, prin elaborarea unei baze de date a produselor, metodologiilor de aplicare și serviciilor care se ridică la standardele de calitate necesare asigurării unei igiene corespunzătoare în domeniul spitalicesc, în instituții publice și private sau în orice alte zone ce prezintă riscul de transmitere a infecțiilor, virușilor și bacteriilor. Susținem astfel asigurarea igienei corespunzătoare prin aplicarea rațională și eficientă a metodelor de curățenie, prin promovarea și practicarea măsurilor de combatere a infecțiilor menite să protejeze cetățenii și mediul.

Pentru realizarea obiectivelor sale, A.R.I.A. își propune crearea unei baze de date dinamice, care să identifice produsele și serviciile conforme pentru asigurarea igienei corespunzătoare, dar și crearea de parteneriate cu profesioniști, experți și asociații științifice de profil care să faciliteze acest demers.

Drept urmare, scopul principal al A.R.I.A. este conceperea și dezvoltarea unui amplu program în domeniul sănătății și igienei, prin elaborarea unei baze de date a produselor, a metodologiilor de aplicare și serviciilor care se ridică la standardele de calitate necesare asigurării unei igiene corepunzătoare în domeniul spitalicesc, în instituții publice și private sau în orice alte zone ce prezintă riscul de transmitere a infecțiilor, virușilor și bacteriilor. Acest scop vizează asigurarea igienei corespunzătoare prin aplicarea rațională și eficientă a metodelor de curățenie, și, nu în ultimul rând, prin promovarea și practicarea măsurilor de combatere a infecțiilor menite să protejeze populația și mediul.

În realizarea acestui scop, A.R.I.A. își propune crearea unei baze de date dinamice, care să identifice produsele și serviciile conforme pentru asigurarea igienei corespunzătoare, dar și crearea de parteneriate cu profesioniști, experți și asociații științifice de profil care să faciliteze acest demers.