Microfibra a devenit, fără îndoială, parte a vieții noastre de zi cu zi. Beneficiile sale sunt atât de clare încât nu ne mai putem lipsi de ele în activitățile noastre de curățenie.

Curiozități

Nimeni nu pare să știe cu adevărat când și unde a fost inventat acest țesut extraordinar. Unii susțin că japonezii au venit cu el la mijlocul anilor 1970, alții susțin că a fost introdus în Anglia în jurul anului 1986. În schimb, este sigur că Suedia a început să comercializeze prima microfibră în 1990.

Se pare că dezvoltarea reală a conceptului de microfibră a fost făcută în urmă cu aproximativ treizeci de ani de către japonezi. Căutând o nouă pânză pentru îmbrăcămintea sport pentru femei, în special pentru îmbrăcăminte de baie, au dezvoltat o țesătură ușoară care ar fi trebuit să fie atât plăcută, cât și confortabilă.

În ciuda intențiilor bune de la acea vreme, această invenție spectaculoasă a ajuns să fie un eșec imens. Costumele de baie din microfibră au absorbit apa și umezeala, făcându-le foarte grele și inconfortabile atunci când erau umede. Deși țesutul a fost extrem de confortabil, contraindicațiile rezultate din starea umedă au făcut ca costumul de baie din microfibră să fie total inutilizabil.

Aproximativ zece ani mai târziu, oamenii de știință europeni au reluat produsul, realizând că, după modificări adecvate, acesta ar putea fi extrem de util pentru curățare. Țesătura a fost apoi rafinată, începând în 2001 comerțul cu microfibre în sectorul de curățenie profesională.

Ce este microfibra?

Microfibra este un material sintetic și extrem de subțire, cu tehnologie de ultimă generație, cu grosimea de 1/100 a părului uman (diametru 1 micrometru = 1 / 1.000.000m). Fabricată din poliester și poliamidă, țesătura din microfibră este capabilă să adune murdăria microscopică mult mai ușor decât orice altă cârpă sau lavetă.

Materialul din microfibră are o putere excelentă de absorbție a umezelii. Capacitatea sa de absorbție este mult mai rapidă decât produsele generale din bumbac, de exemplu, deoarece porii fini din microfibră absorb apa rapid ca un burete.

Produsele din microfibră sunt, de asemenea, încărcate pozitiv, astfel încât să atragă murdăria și grăsimea, încărcate negativ. Aceste caracteristici din microfibră permit curățarea suprafețelor și eliminarea substanțelor și contaminărilor dăunătoare, mai ales în combinație cu substanțe chimice de curățare sau dezinfectare.

Avantajele lavetelor din microfibră

Curățare excelentă

Microfibra este un produs de curățare extrem de funcțional, cu capacitatea de a curăța murdăria, praful, umezeala. Este extrem de eficient, chiar și în îndepărtarea murdăriei invizibile. Microfibra este performantă și extrem de igienică pe obiecte sanitare, suprafețe de bucătărie, ustensile și alte suprafețe.

Putere mare de absorbție

Datorită celor mai buni pori capilari ai produselor, microfibra poate absorbi cantități mari de apă într-un ritm rapid. Mai mult, microfibra are o rată accelerată de uscare, permițând o utilizare continuă și ușoară.

Economie

Cu ușurința sa extremă și capacitatea puternică de curățare, utilizarea constantă a microfibrei ajută la economisirea timpului și a forței de muncă. În plus, mopurile din microfibră permit utilizatorilor să economisească costurile de curățare, deoarece sunt reutilizabile și de lungă durată. De fapt, microfibra durează mai mult decât bumbacul și poate fi spălată de sute de ori înainte de a-și pierde toată eficacitatea, ceea ce reprezintă un raport calitate / preț excelent.

Soluții eficiente pe piața de curățenie profesională

Produsele din microfibră sunt atât de eficiente și de performante încât pot fi utilizate în orice mediu în care este necesară asigurarea curățeniei profesionale.

Facilitățile medicale, de exemplu, adoptă din ce în ce mai des această tehnologie de pionierat. În scopul reducerii contaminării încrucișate între camerele pacienților, protocoalele de curățenie și legislația națională impun ca agenții de curățenie să schimbe mopurile și / sau substanțele chimice și apa utilizate pentru fiecare cameră. Această cerință nu este dificil de îndeplinit cu mopurile din microfibră. Mai mult decât atât, dacă se optează pentru mopuri preimpregnate cu substanță dezinfectantă, agenții de curățenie nu mai trebuie să intervină nici asupra concentrației substanțelor folosite în procedura de curățenie și dezinfecție.

Prin mopuri plate, mai mici și mai ușoare decât ștergătoarele tradiționale, absorbind mult mai multă apă, operațiile de curățenie sunt ușurate. Cu ajutorul cărucioarelor, pot fi transportate cu ușurință mai multe mopuri, astfel încât să poată fi schimbate între camere. De asemenea, s-a dovedit că împingerea și ghidarea cărucioarelor echipate cu mopuri plate ușoare reduc în mod considerabil riscurile de rănire a lucrătorilor.

Mopurile plate pot fi apoi utilizate pentru curățarea podelelor, a pereților și a tavanelor, în timp ce cârpele și mănușile din microfibră mai mici au fost dezvoltate pentru suprafețe de dimensiuni limitate, cum ar fi blaturi, ferestre, oglinzi, mobilier și obiecte sanitare.

Prin folosirea unui cod de culori, se poate evita, de asemenea, contaminarea încrucișată.

Gama de microfibre este lărgită și îmbunătățită constant de către producători cu experiență, care caută să răspundă necesităților cotidiene pentru asigurarea și menținerea curățeniei și dezinfecției în spații critice și semi-critice, mai ales în contextul global actual.